İçli Köfte

Rate This Thread:
Results 1 to 1 of 1

Thread: İçli Köfte

  1. Go to Thank YouDownload #1
    Go to Thank You
    Kıdemli Üye TosunPaşa's Avatar

    Info

    Go to Top of Post

    Default İçli Köfte

    Kaç Kişilik: 10-12

    Hazırlama: 5dk


    İçli Köfte Tarifi İçin Malzemeler

    • 1, 5 su bardağı ince bulgur
    • Yarım su bardağı irmik
    • 1 su bardağı kaynar su (bulguru ıslatmak için)
    • 1 çay kaşığı tuz
    • 1 tatlı kaşığı biber salçası
    • 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
    • 1 su bardağından 1 parmak kadar eksik un


    İç Harcı İçin ;

    • 4-5 yemek kaşığı sıvı yağ
    • 300-350 gr civarı kıyma
    • 2-3 orta boy soğan
    • 1 tatlı kaşığı salça
    • 1 yemek kaşığı tereyağ
    • Tuz
    • Baharatlar arzuya göre ( toz kırmızı biber – karabiber – pul biber -kimyon)


    Kızartmak İçin ;

    • Sıvı yağ


    İçli Köfte Tarifi Yapılışı

    İçli köfteyi ikinci veya üçüncü yapışım anca herhalde
    Şekil vermekte biraz zorlanıyordum 🤭
    Ama bu sefer oldu sanırım bu iş 🤗🙈
    Sizde şekil vermekten korkuyorsanız pes etmeyin 🙂

    1. İç harcımız için soğanı küp küp doğruyoruz.
    2. Tavaya sıvı yağ ve soğanları ekleyip kavuralım.
    3. Soğanlar kavrulduktan sonra kıymayı koyup kavuralım.
    4. Üzerine salçasını da koyup kavrulduktan sonra baharatları ve tuzu ve tereyağı ekleyelim.
    5. İyice soğuması için bir gün önceden veya yapıp dondurucuya atabilirsiniz.
    6. Hamuru için bulguru ve irmiği kabımıza alalım.
    7. Kısır ıslatır gibi bulgurumuzla irmiği ıslatalım.
    8. Bulgurlar yumuşadıktan sonra salçasını tuzunu ve toz biberini koyup yoğurmaya başlayalım.
    9. Ara ara elimizle su ilavesi yaparak yumuşak olana kadar yoğuralım.
    10. Yumuşadıktan sonra unumuzu ilave edip yoğurmaya devam edelim. (Toparlanmazsa yine su ilavesiyle yoğurun )
    11. Hamurdan bir parça alıp şekle giriyorsa şimdi içli köftelerimizi oymaya başlayalım🙂
    12. Cevizden biraz daha büyük parçalar alıp içini oyalım.
    13. İç harcını koyup ucunu kapatalım.


    Hepsine aynı işlemi yaptıktan sonra kızgın sıvı yağda kızartıp sıcak sıcak servis edebilirsiniz 🤗


    Tarife Ait Diğer Resimleri



































  2. The Following User Says Thank You to TosunPaşa For This Useful Post:

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •