Karamelize Mantar

Değerlendir:
1 sonuçtan 1 ile 1 arası

Konu: Karamelize Mantar

  1. Teşekküre Gitİndir #1
    Teşekküre Git
    Kıdemli Üye TosunPaşa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

    Bilgi

    Gönderi Başına Git

    Standart Karamelize Mantar



    Kaç Kişilik: 2-4

    Hazırlama: 5dk

    Pişirme: 30dk


    Karamelize Mantar Tarifi İçin Malzemeler

    • 2 paket mantar (700-800 gr)
    • 2 adet orta boy soğan
    • 2 adet yeşil biber
    • 1 adet kapya biber
    • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
    • 1 yemek kaşığı tereyağ
    • Tuz, karabiber, pulbiber


    Karamelize Mantar Tarifi Yapılışı

    Bismillahirrahmanirrahim💕
    Et-tavuk yemeklerinin yanına yakışır harika bir lezzet. 🍄 Biz çoğu zaman hafif olduğu için ana yemek olarak bile tüketiyoruz. 👌❤😍
    Buyrun bu güzel tarife;

    1. Mantarlar güzelce yıkanır süzülür.
    2. Minik mantarlardan seçiyoruz ki doğramaya gerek kalmıyor hemde sunumu daha şık oluyor.
    3. Mantarların sap kısımlarını dilerseniz bir miktar kesebilirsiniz.
    4. Tavaya alınır ve kapağı kapalı bir şekilde mantarlar sulanIp-suyunu çekinceye kadar kavrulur.
    5. Suyunu çekince zeytinyağı eklenir.
    6. Bir iki tur daha kavrulur.
    7. Ardından piyazlık doğranmış soğan, tereyağ ve biberler eklenir.
    8. Soğanlar karamelize olup sebzeler tamamen yumuşayıncaya kadar ara ara karıştırarak pişirilir.
    9. Son olarak tuz ve baharatlar atılıp ocaktan alınır. 🍄🍄🍄 Nefis karamelize olmuş mantarlar servise hazır. 👌😋😍


    Denemek isteyenlere şimdiden AFİYET OLSUN. ❤❤❤

    Hayırlı, huzurlu Ramazanlar. 🌹🌹🌹


    Tarife Ait Diğer Resimleri















Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Bu Konudaki Etiketler

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •